„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Sałatka paprykowa z szynką
15 minut 4
Składniki:
papryka czerwona 1 sztuka
szynka 300 g
ser Rycki Edam 300 g
posiekany szczypiorek 1/3 pęczka
posiekana natka pietruszki
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowa z szynką to najprostsze na świecie danie. Ta pożywna, kolorowa sałatka, idealna pasuje na pyszny lunch lub na domową imprezę. Czerwona papryka, żółty ser, szynka oraz majonez, a także siekana zielenina (natka, szczypiorek) – oto cały sekret sałatki paprykowej z szynką. Kroimy, mieszamy, doprawiamy i.... zajadamy!

  1. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w paski.
  2. Szynkę i ser również pokrój w paski.
  3. Połącz wszystkie składniki z majonezem. Dopraw pieprzem.

Smacznego!

Zobacz także
Kotleciki ryżowe z boczkiem i serem
30 minut 2
Pierś z kurczaka nadziewana żółtym serem
20 min. 2
Kopertki serowe
40 minut 5
Polski
English