Sposób przygotowania:
Kulki z brokułów z serem z Ryk to idealne danie dla najmłodszych, ale nie tylko. Jeśli szukasz sposobów na przemycenie warzyw do diety, ten sposób z pewnością nie zawiedzie 😉
- Brokuł umyć i oddzielić „różyczki” od pieńka, a następnie pokroić na drobne kawałki.
- Pokrojony brokuł wrzucić do garnka z gotującą się wodą. Gotować przez chwilę aż zmięknie.
- Brokuł wystudzić i zmiksować blenderem (można rozgnieść widelcem), a następnie wymieszać z kremowym serkiem oraz startym na wiórki Ryckim Edamem. Doprawić solą i ulubionymi przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszać.
- Z masy brokułowej uformować niewielkich rozmiarów kulki. Następnie panierować je w mące, jajku i na koniec w mieszance bułki tartej z serem Rycki Edam.
- Smażyć na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia.
Smacznego!