| Makaron świderki lub kokardki | 20 dkg |
| Boczek wędzony | 5 dkg (na skwarki) |
| Sos spaghetti bolognese | |
| Pomidory | 30 dkg |
| Bułka tarta | 2 łyżki |
| Starty Edam Rycki Naturalnie Wędzony | |
| Papryka mielona | 1 szczypta |
| Natka pietruszki | 3 łyżki |
To dobra propozycja na obiad. Jedna z klasycznych pozycji w kuchni włoskiej, czyli zapiekanka po rzymsku. Możesz zjeść ją jeszcze ciepłą w domu, a także zabrać ze sobą do pracy – bez problemów da się ją podgrzać w mikrofalówce. Ten przepis łączy w sobie składniki charakterystyczne dla sztuki kulinarnej tego niezwykłego kraju. Makaron, dojrzałe pomidory i aromatyczne zioła – to podstawa tej zapiekanki. Treściwym dodatkiem do zapiekanki będzie Edam Rycki Naturalnie Wędzony.
Smacznego!