„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
makaron lasagne | 200 g |
ząbki czosnku | 2-4 |
cebula | 2 szt. |
dojrzałe, obrane ze skórki pomidory lub pomidory z puszki | 500 g |
oliwa z oliwek | 100 g |
ser Rycki Edam | 300-400 g |
kilka pomidorów do dekoracji | |
masło | 2 łyżki |
Lasagne bolognese to jedna z najbardziej lubianych potraw włoskich.
Dziś przedstawiamy Wam tradycyjną, oryginalną recepturę na pyszny zapiekany makaron przyrządzony na sposób boloński, z sosem beszamelowym.
Smacznego!