„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Ziemniaki | 300 g – trzy średnie sztuki |
Pomidory | 260 g – dwie średnie sztuki |
Ser Rycki Gouda | 60 dkg |
Zioła prowansalskie | 3 g (1 łyżeczka) |
Sól | ½ łyżeczki |
To smaczna, jarska potrawa. Świetna propozycja na przykład na piątkowy obiad. Jej wykonanie nie jest trudne i czasochłonne, więc jest idealnym rozwiązaniem dla bardzo zapracowanych i zabieganych osób.
Smacznego!