„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
ser Cymes | 20 dag |
ser Zamojski z Ryk | 20 dag |
bekon | 10 dag |
ziemniaki | 0,8 do 1 kg |
cebula | 1 mała sztuka |
szparagi | 25 dag |
bulion z kurczaka | 0,5 litra |
czosnek | 1 mały ząbek |
Ten przepis to bardzo dobra propozycja na letnie upały. Choć składniki są dość proste, przygotowanie potrawy wymaga jednak nieco zaangażowania. Wymaga ona więc czasu i lekkiego wysiłku, ale efekt końcowy zdecydowanie to wynagradza.
Smacznego!