Rycki Koneser marynowany w oliwie - SM Ryki

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Rycki Koneser marynowany w oliwie
Składniki:
ser żółty Rycki Koneser 300 g
oliwa z oliwek
olej rzepakowy
ocet balsamiczny 3 łyżki
papryczka chili, pokrojona w drobne krążki 1 szt.
czosnek 4 ząbki
świeży rozmaryn kilka gałązek
Sposób przygotowania:

Rycki Koneser w wydaniu hiszpańskim? Bardzo proszę! Przedstawiamy przepis na znakomitą przekąskę — Rycki Koneser marynowany w oliwie.

  1. Ser Rycki Koneser kroimy w grubą kostkę.
  2. Oliwę mieszamy z olejem rzepakowym i octem balsamicznym.
  3. W szerokim słoiku lub innym pojemniku układamy warstwami ser Rycki Koneser, a pomiędzy warstwami umieszczamy przyprawy:
     
    • pokrojoną w krążki papryczkę chili
    • ząbki czosnku pokrojone na cztery cząstki
    • gałązki świeżego rozmarynu
  4. Całość zalewamy mieszanką oliwy z olejem i octem, tak aby wszystkie składniki były w niej zanurzone.
  5. Następnie zamykamy i odstawiamy na 4–5 dni, aż ser wchłonie aromat i zapach przypraw.

Smacznego!

Zobacz także
Rycki Koneser marynowany w oliwie
Domowe hamburgery
Quesadilla z kurczakiem
30 minut 2
Polski
English