„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Kopertki serowe
40 minut 5
Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser Rycki Edam 250 g
orzechy wloskie 100 g
kukurydza 1 puszka
szynka 30 dag
Sposób przygotowania:

Kopertki serowe to przepis na szybką i pyszną przekąskę.

Dziękujemy Pani Elżbiecie Harapin za nadesłanie przepisu do naszego facebookowego konkursu!

  1. Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę i kroimy
    w niewielkie kwadraty. Nagrzewamy piekarnik do 180'C.
  2. Ser ścieramy na tarce (na wiórki) dodajemy szynki (kroimy w drobną kostkę) i kukurydzę.Gdy wymieszany wszystkie składniki ze sobą i potem nakładamy na wcześniej przygotowane kwadraty z ciasta francuskiego. Na wierzch posypujemy orzechami włoskimi.
  3. Składamy boki kwadraty i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180'C na 10-15 minut.
  4. Zarumienione kopertki są gotowe do zjedzenia.

Smacznego!

Zobacz także
Pizza ze szpinakiem
1h 30min 2-3
Zapiekanka makaronowa z dynią i kurczakiem
1h 40min 3
Faszerowane ziemniaki z grilla
ok. 30 minut 3-4