„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.
Papryka | 2 szt. |
Kasza kus kus | 0,5 szklanki |
czerwona cebula | 1 szt. |
Ser feta | 50 g |
Ser Gouda | 50 g |
ser camembert | 50 g |
Pomidor | 1 szt. |
Sól | Pieprz |
Nadejście jesieni to doskonała okazja na wykorzystanie jej skarbów, dlatego proponujemy dziś przygotowanie grillowanych papryk z kus kusem i serem. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.
Smacznego!