Domowe hamburgery - SM Ryki

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Domowe hamburgery
Składniki:
wołowina 250 g
ser Rycki Koneser 2 plastry
liście sałaty 4 szt.
cebula pokrojona w krążki
pomidor
ketchup
majonez
olej do smażenia
Sposób przygotowania:

Przygotowany w domu hamburger, z dobrej jakości składników, może stanowić pyszny, pełnowartościowy posiłek, który zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jego przygotowanie zajmie dosłownie chwilę, a fantastyczny smak będziecie wspominać długo!

  1. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy, a następnie formujemy 2 kotlety.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ok. 3 minut z każdej strony. Na kotletach układamy plastry sera Rycki Koneser i smażymy kolejne 3 minuty.
  3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Bułki przecinamy na pół i podgrzewamy w piekarniku ok. 1,5 minuty.
  4. Po wyjęciu z piekarnika każdą połówkę smarujemy majonezem, następnie kładziemy liść sałaty, mięso z serem i polewamy ketchupem, kolejno układamy pomidora, cebulę i ponownie sałatę. Całość po złożeniu możemy podgrzać jeszcze w piekarniku ok. 1 minuty.

Smacznego!

Zobacz także
Sałatka z żółtym serem, łososiem i makaronem
15 min. 2
Club sandwich
30 min 1
Ślimaczki serowe
do 60 minut powyżej 4 osób
Polski
English