„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

Club sandwich
30 min 1
Składniki:
pieczywo tostowe 8 plastrów
jajko średnie, rozmiar "M" - 2 szt.
szynka wieprzowa konserwowa 2 plastry
Gouda lub Edam Rycki kilka plastrów
pomidor 1 sztuka
boczek chudy 2 plastry
sałata lodowa 2 sztuki
masło 5 g
Sposób przygotowania:

Club Sandwich to jedna z najsłynniejszych kanapek podawanych na gorąco. Figuruje w jadłospisach wszystkich szanujących się barów na pięciu kontynentach. Tost klubowy przyrządza się na wiele sposobów, ale generalna zasada jest taka, że kromki tostowego chleba przekłada się dwoma gatunkami mięsa, serem żółtym, jajkiem (gotowanym lub smażonym) , pomidorem i sałatą.

  1. Boczek pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na patelni, po czym przełożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć z niego nadmiar tłuszczu.
  2. Na wytopionym po boczku tłuszczu usmażyć jajka sadzone.
  3. Kromki pieczywa tostowego posmarować masłem. Przygotować kanapkę z szynką i jajkiem oraz kanapkę z jajkiem i boczkiem. Szynkę i ser włożyć pomiędzy dwie tak przygotowane kanapki.
  4. Następnie kanapki zapiec w tosterze na złoty kolor.
  5. Gotowe kanapki z szynką i serem można posmarować majonezem, a na wierzch położyć sałatę i pomidory.

Smacznego!

Zobacz także
Pierś z kurczaka nadziewana żółtym serem
20 min. 2
Kotleciki ryżowe z boczkiem i serem
30 minut 2
Zupa serowa ze szparagami i bekonem
45 min. 2-3
Polski
English