„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

PROW 2014-2020 Jakość Tradycja
PROW 2014-2020 RYCKI EDAM Jakość Tradycja

Rycki Edam, najbardziej znany ser z Ryk, został wyróżniony znakiem Jakość Tradycja.

Takie odznaczenie przyznawane jest najwyższej jakości produktom tradycyjnym, które posiadają długoletnią tradycją wytwarzania.

Zależy nam na tym, by smak Ryckiego Edamu mogła poznać jak największa grupa osób. Dlatego też, korzystając ze wsparcia Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020, włączyliśmy się w szerokie działania promocyjne.