„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

01.10.2015
Rycki Edam nagrodzony na POLAGRA FOOD 2015

W dniach 21-24 września w Poznaniu odbyły się największe w Europie Środkowo-Wschodniej targi spożywcze POLAGRA FOOD. Wśród wystawców nie mogło zabraknąć Spółdzielni Mleczarskiej RYKI, która otrzymała tytuł Polskiego Producenta Żywności 2015.

1Międzynarodowe Poznańskie Targi POLAGRA FOOD uznawane są za jedno z najważniejszych wydarzeń  w branży spożywczej. Impreza ta jest szansą do zapoznania się z kompleksową ofertą polskich oraz zagranicznych producentów, nawiązania kontaktów z partnerami biznesowymi oraz otwarcia nowych kierunków eksportowych. Targom towarzyszą również liczne konferencje, szkolenia oraz panele dyskusyjne.

Podczas tegorocznej edycji Spółdzielnia Mleczarska RYKI zdobyła prestiżowy tytuł Polskiego Producenta Żywności 2015 za żółty ser podpuszczkowy Rycki Edam. Nagrodę wręczał Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marek Sawicki, a SM RYKI reprezentował Wiceprezes Zarządu Grzegorz Kapusta. Niezwykle cieszymy się z tego wyróżnienia oraz z dużego zainteresowania, jakie wzbudziło nasze stoisko. Pozdrawiamy wszystkich wystawców oraz uczestników i do zobaczenia za rok!

Polski
English