„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

17.08.2019
Oświadczenie — ser Gouda w plastrach (nr partii: 290351, data przydatności do spożycia 06.09.2019)

Ryki, 17.08.2019

OŚWIADCZENIE

Zarząd Spółdzielni Mleczarskiej Ryki oświadcza, że partia sera Gouda w plastrach (nr partii: 290351, z datą przydatności do spożycia 06.09.2019), w której wykryto śladowe ilości Listeria monocytogenes, została niezwłocznie wycofana z rynku.

Jednocześnie informujemy, że pozostała produkcja prowadzona jest pod wzmożonym nadzorem wewnętrznym, jak i Powiatowego Lekarza Weterynarii.

Oświadczamy, że produkowane w zakładzie SM Ryki sery są bezpieczne i nie stanowią zagrożenia dla zdrowia.

Zarząd SM Ryki

Polski