„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

19.04.2014
Nowość z Ryk: sery w plastrach

Spółdzielnia Mleczarska RYKI, jeden z największych producentów sera dojrzewającego w Polsce, wprowadza na rynek nową gamę produktów. Wkrótce na sklepowe półki trafią sery ryckie w plastrach. W nowej odsłonie ukażą się: „Rycki Edam”, „Ramzes”, „Hit z Ryk” oraz „Gouda”.

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów i trendom rynkowym zdecydowaliśmy się na wprowadzenie gamy serów plastrowanych, w praktycznych opakowaniach. Stało się to możliwe dzięki otwartej w 2013 roku nowej serowni, która zwiększyła dwukrotnie moce produkcyjne zakładu. Staramy się maksymalnie wykorzystać te możliwości, by wzbogacić asortyment i spełnić oczekiwania konsumentów – mówi Jerzy Pyza, Prezes SM RYKI.

Sery w plastrach dostępne są w 150 gramowych opakowaniach typu „otwórz-zamknij”, w atrakcyjnej szacie graficznej. Dominującym elementem wizualnym jest kolor biały oraz nowa dewiza Spółdzielni „Mleczne z natury”, by podkreślić najważniejszy składnik ryckich serów, jakim jest wysokiej jakości krowie mleko.

28Spółdzielnia Mleczarska RYKI swoją działalność prowadzi już od blisko 90 lat, zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym. Przez lata obecności w branży mleczarskiej SM RYKI zdobyła silną pozycję oraz zaufanie klientów. Dzięki starannie dopracowanej recepturze ryckie produkty charakteryzuje wysoka jakość oraz niepowtarzalny smak.

Polski
English