„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

17.02.2014
Marka „Lubelskie” dla SM Ryki

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z czołowych producentów serów dojrzewających, została uhonorowana prestiżowym tytułem Marka „Lubelskie”. Otrzymują go najlepsze firmy z województwa lubelskiego, które wyróżnia wysoka jakość oferowanych produktów i usług.

Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się 15 lutego, podczas gali Ambasador Województwa Lubelskiego w hali Targów Lublin. Wyróżnienie z rąk Marszałka Województwa Lubelskiego – Krzysztofa Hetmana odebrał wiceprezes Spółdzielni Mleczarskiej Ryki – Grzegorz Kapusta.

– Jestem dumny, że nasza firma została doceniona przez kapitułę konkursową. Od wielu lat godnie reprezentujemy Lubelszczyznę, a nasze produkty cieszą się dużym zainteresowaniem zarówno w kraju jak i za granicą. Marka „Lubelskie” pozwoli nam podkreślać, że SM Ryki wywodzi się właśnie z tego regionu – mówił Grzegorz Kapusta.

Marka „Lubelskie” to projekt, który od 2007 roku organizuje Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego. Otrzymanie tytułu „Lubelskie” jest równoznaczne z dołączeniem do elitarnego grona firm, których produkty i usługi są wizytówką Lubelszczyzny w kraju i za granicą. Laureaci kolejnych edycji otrzymują prawo do posługiwania się unikalnym znakiem towarowym – „Lubelskie”, będącym symbolem jakości, innowacyjności i troski o środowisko. Wśród innych laureatów dotychczas znaleźli się m.in. Herbapol Lublin, Cisowianka oraz Perła – Browary Lubelskie.

Polski
English