„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja pt. ”Promocja sera Rycki Edam na rynku lokalnym, polskim i UE”, mająca na celu poprawę konkurencyjności producentów rolnych poprzez lepsze ich zintegrowanie z łańcuchem rolno-spożywczym poprzez systemy jakości, dodawanie wartości do produktów rolnych, promocję na rynkach lokalnych i krótkie cykle dostaw, grupy i organizacje producentów oraz organizacje międzybranżowe, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

08.08.2017
Akcja Aktywni na SERio w Parchatce

Kolejna akcja z cyklu Aktywni na SERio już za nami.

5 sierpnia br. wzięliśmy udział w Biegu Szlak Trafił w Parchatce, gdzie aż 650 zawodników zmierzyło się na 3 dystansach: 7, 21 i 57 km.
Reprezentant naszej drużyny, Łukasz Zdanowski, bez problemu pokonał trudności na szlaku 21 km. Niestraszne były mu błoto, pokrzywy ani nawet kazimierskie wąwozy.

Wszyscy zawodnicy mieli szanse zregenerować się po biegach przy stoiskach regeneracyjnych i degustacyjnych, gdzie można było zasmakować naszych pysznych serów.

Spotkania #AktywniNaSERio to okazja do propagowania aktywności i zdrowego stylu życia. Każde z takich spotkań wykorzystujemy maksymalnie – tym razem również podczas specjalnej sztafety Bieg na stok, gdzie zamiast pałeczki, zawodnicy przekazywali sobie kostki żółtego sera z dużą zawartością wapnia.

Z niecierpliwością czekamy na kolejną taką imprezę!

Tymczasem zapraszamy do obejrzenia zdjęć z sobotnich zmagań w Parchatce.

*Dofinansowano z Funduszu Promocji Mleka