„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

06.03.2018
42 Bieg Piastów w Jakuszycach z degustacją Ryckiego Edamu Jakość Tradycja

W dniach 2-4 marca wzięliśmy udział w najstarszej i największej w Polsce imprezie narciarstwa biegowego – 42 Biegu Piastów w Jakuszycach.

Ilość zawodników startujących w zawodach narciarskich, a także tych, którzy pojawili się na Polanie Jakuszyckiej, by dopingować swoich najbliższych, była imponująca! Wydarzenie zgromadziło ok. 5200 zawodników z Polski i różnych zakątków świata (od USA i Kanady poprzez Argentynę, Europę, Indie oraz Australię) oraz tłumy kibiców. Wszyscy, przez trzy dni – od piątku do niedzieli, mogli posmakować Ryckiego Edamu wyróżnionego znakiem Jakość Tradycja.

W czasie trwania biegów wszyscy zawodnicy spotkali się z SERdecznym dopingiem. Zwycięzcy biegu na dystansie 7 km zostali nagrodzeni serowymi niespodziankami z Ryckim Edamem Exclusive Jakość Tradycja.

Ostatni dzień zawodów, oprócz atrakcji sportowych, obfitował w wydarzenia kulinarne – tego dnia odbyła się m.in. pasta party, podczas której znani kucharze serwowali makarony z wykorzystaniem Ryckiego Edamu Jakość Tradycja. Wszystkim zawodnikom i kibicom opowiedzieliśmy również o jego wyjątkowych walorach i tradycji wytwarzania.

Cieszymy się, że 42 Bieg Piastów w Jakuszycach pozwolił Ryckiemu Edamowi ucieszyć kolejne podniebienia. Z niecierpliwością czekamy na kolejną akcję promocyjno-degustacyjną, a tymczasem… zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.