„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

17.03.2018
ONICO Gdynia Półmaraton

W dniach 16-17 marca 2018 r. ekipa Ryckiego Edamu wzięła udział w Expo poprzedzającym start największego w Polsce Półmaratonu  ONICO w Gdyni.

Na starcie gdyńskiej „połówki”, która odbyła się 18 marca, stanęło łącznie 5915 zawodników z 30 krajów (w tym m. in. z Kenii, Ugandy, Etiopii, Ukrainy), co stawia imprezę w ścisłej  czołówce polskich biegów półmaratońskich. Blisko 30% uczestników stanowiły kobiety.

Dwa dni poprzedzające Półmaraton były okazją do posmakowania i poznania historii sera Rycki Edam Jakość Tradycja, który dostępny był dla wszystkich odwiedzających biuro zawodów w hali Expo Gdynia Arena.

Akcja promocyjno – degustacyjna Ryckiego Edamu Jakość Tradycja spotkała się z dużym zainteresowaniem biegaczy, a my cieszymy się, że mogliśmy zachęcić wszystkich Aktywnych do pozostania fanami jednego z najsmaczniejszych i najdłużej wytwarzanych serów w Polsce.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć.