„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.

Operacja mająca na celu zakup nowoczesnych technologicznie urządzeń do badania mleka oraz pakowania sera i proszku serwatkowego w Spółdzielni Mleczarskiej Ryki, co przyczyni się do innowacyjności procesu, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020.

10.02.2018
Ferie zimowe w Parchatce

W ostatnim czasie ser Rycki Edam Jakość Tradycja towarzyszył miłośnikom zimowych szaleństw w Parchatce.

Akcja promocyjna prowadzona była przez 28 zimowych dni (15.01-11.02.2018), podczas ferii zimowych dla województw mazowieckiego i lubelskiego. Turyści, którzy zdecydowali się na aktywny wypoczynek na stoku, mogli skorzystać z serowej degustacji i poznać smak Ryckiego Edamu podczas codziennych poczęstunków w Karczmie Parchatka, a także – w przedostatni dzień ferii – przy serowym namiocie rozstawionym tuż obok stoku narciarskiego.

Prowadzona akcja spotkała się z dużym zainteresowaniem narciarzy, którzy przy każdym zjeździe zatrzymywali się przy naszym namiocie, by dodać sobie energii serową przekąską.
Przed nami kolejne akcje degustacyjne – do zobaczenia w Jakuszycach i Gdyni.